Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/98
Вторник, 27 Мај 2014 12:00

Детска градинка “Детска радост” , Централна - Гевгелија

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 

 

       Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 1,35%

   (% од максимално дозволената вредност на елeктричното поле)

 

             Заклучок:

 

            Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

 

 

 

Дополнителни информации

 • Локација: Гевгелија
 • Координати: 41.145638, 22.505333
 • Дата: Среда, 28 Мај 2014
 • Време: 12:00 – 13:00
 • Временски услови: Сончево, 30С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиските базни станици за мобилна телефонија се на растојание од околу 400 метри од локалитетот управна зграда ЕВН до кои нема оптичка видливост. До радиодифузниот пункт Мрзенски Рид има оптичка видливост во делови на градниката и истиот е одалечен 1400м. Поради големото растојание и непостоењето на оптичката видливост до базните станици измерените вредности се очекуваат да бидат доста ниски.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 1,35%
 • Вкупна густина на моќност: 0,777mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 1,36V/m
 • Заклучок: Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}98{/gallery}