Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/92
Среда, 14 Мај 2014 14:00

Детска градинка „Димче Мирчев - Клон 1“ -Велес

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Заклучок:

            Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

-          Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 2,20%

(% од максимално дозволената вредност на елктричното поле)

 

Дополнителни информации

 • Локација: Велес
 • Координати: 41.7173888, 21.7858611
 • Дата: Среда, 14 Мај 2014
 • Време: 11:30 – 12:30
 • Временски услови: Умерено облачно, 16С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка има доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиската базна станици за мобилна телефонија е на растојание од околу 100 метри од градинката.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 2,20%
 • Вкупна густина на моќност: 1,855mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.836V/m
 • Заклучок: Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}92{/gallery}