Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/86
Вторник, 29 Април 2014 14:00

ДГ Рахилка Гонева-Објект 3 - с.Лозово

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Заклучок:

            Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

-          Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 7,01 %

(% од максимално дозволената вредност на елктричното поле)

 

Дополнителни информации

 • Локација: с. Лозово
 • Координати: 41.7811388, 21.9015833
 • Дата: Вторник, 29 Април 2014
 • Време: 10:30 - 11:30
 • Временски услови: Облачно , 15С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка има доминантен извор на електромагнетно зрачење. Најблискиот предавател на среднобранова должина на МРД за звучна радиодифузија е на растојание од околу 950 метри од градинката.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 7,01 %
 • Вкупна густина на моќност: 98,583 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 6.096 V/m
 • Заклучок: Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}86{/gallery}