Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/85
Понеделник, 05 Мај 2014 08:42

Детска градинка „Брешиа“ ул. 8-ми Септември бб. Дебар

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 2.93%

Заклучок: Најголем придонес кон вкупнота изжложеност на електромагнетното зрачење имаат базните станици на мобилната телефонија. Но сепак од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Брешиа“ ул. 8-ми Септември бб. Дебар
 • Координати: N 41.5205616667, E 20.5282033333
 • Дата: Среда, 30 Април 2014
 • Време: 11:30 – 13:00
 • Временски услови: облачно 12 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка се наоѓа базна станица за мобилна телефонија на ВИП оператор, лоцирана на стамбена зграда веднаш до градинката на висина од околу 20 м. Другите базни станици за мобилна телефонија се на растојание од околу 300 м. од градинката.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 2.93 %
 • Вкупна густина на моќност: 5.783 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 1.477 V/m
 • Заклучок: Најголем придонес кон вкупнота изжложеност на електромагнетното зрачење имаат базните станици на мобилната телефонија. Но сепак од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}85{/gallery}