Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/78
Четврток, 10 Април 2014 12:00

ОЈУДГ Астибо-Клон Бамби - Штип

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Заклучок:

            Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

-          Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 3,96%

                  (% од максимално дозволената вредност на елктричното поле)

Дополнителни информации

 • Локација: Штип
 • Координати: 41.7623333, 22.1996388
 • Дата: Четврток, 10 Април 2014
 • Време: 12:30 – 13:30
 • Временски услови: Облачно ветровито, 10С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка има доминантен извор на електромагнетно зрачење. Најблиската базна станица за мобилна телефонија е на растојание од околу 430 метри од градинката.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 3,96%
 • Вкупна густина на моќност: 8,679mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 1.809V/m
 • Заклучок: Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}78{/gallery}