Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/63
Вторник, 25 Март 2014 15:00

Детска градинка „Павлина Велјанова Клон 4“ -Кочани

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

-          Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 0,85%

(% од максимално дозволената вредност на елктричното поле)

Дополнителни информации

 • Локација: Кочани
 • Координати: 41.923222,22.4099444
 • Дата: Вторник, 25 Март 2014
 • Време: 13:00
 • Временски услови: сончево ветровито, 16С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка има доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиската базна станици за мобилна телефонија е на растојание од околу 510 метри од градинката.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 0,85%
 • Вкупна густина на моќност: 0,321mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.348V/m
 • Заклучок: Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}63{/gallery}