Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/55
Среда, 05 Март 2014 00:00

Детска градинка „11- ти септември“ ул. Коле Неделковски бр. 7 Ресен

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 0.31%

Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „11- ти септември“ ул. Коле Неделковски бр. 7 Ресен
 • Координати: N 41.0871783333,E 21.012325
 • Дата: Среда, 05 Март 2014
 • Време: 14:00 - 14:45
 • Временски услови: облачно 09 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка се наоѓаат три базни станици за мобилна телефонија на операторите Вип, Т-мобиле и Оне кои се поставени на покривот од соседните згради на растојание од околу 230 метри на операторот ВИП и 400 метри на операторите Т-мобиле и Оне од дворот на градинката. Но бидејќи помеѓу градинката и базните станици има високи згради нема оптичка видливост, асо тоа и измерените вредности за елктромагнетното поле се очекуват да бидат доста ниски.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 0.31%
 • Вкупна густина на моќност: 0.044 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.129 V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}55{/gallery}