Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/171
Среда, 13 Мај 2015 08:14

Детска градинка Пржино

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Дополнителни информации

 • Локација: ул. Кавалска бб, Скопје
 • Координати: N 41.976002777777 E 21.434777777777
 • Дата: Понеделник, 20 Јануари 2014
 • Време: 11:30 - 11:50
 • Временски услови: Сончево 10°С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина се наоѓаат базна станица за мобилна телефонија на операторот ВИП којашто не е во видно поле од градинката.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле.
 • Kоефициент на изложеност: 0.52%
 • Вкупна густина на моќност: 0.201 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.275 V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}171{/gallery}