Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/166
Вторник, 12 Мај 2015 12:43

Детска градинка Синоличка

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Дополнителни информации

 • Локација: ул. Михаил Чаков бб, Скопје
 • Координати: N 41.98166666666667 E 21.442666666666667
 • Дата: Среда, 02 Јули 2014
 • Време: 14:35 - 15:05
 • Временски услови: Сончево 32°С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина се наоѓаат базни станици за мобилна телефонија на операторите Т-мобиле, Оне и ВИП.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле.
 • Kоефициент на изложеност: 1.92%
 • Вкупна густина на моќност: 1.840 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.833 V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}166{/gallery}