Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/128
Петок, 17 Април 2015 10:44

Test Детска градинка „Сонце“ ул. ЈНА бр.191 Струга

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 10.15 %

Заклучок: Од добиените резултати можи да се заклучи дека изложеноста на елктромагнетни зрачења е близу дест пати помала од максимално дозволената. Земајки во предвид дека деталните мерења се направени на место каде јачината на елктричното поле е најголема, во сите други точки кои гледаат кон базната станица јачината ќе биде помала особено на оние места (прв, втор кат) кои немаат оптичка видливост до базната станица.

 Поради близината на базната станица, целокупоното ниво на елктромагнетно зрачење потекнува од оваа базна станица.

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Сонце“ ул. ЈНА бр.191 Струга
 • Координати: N 41.175083 E 20.688722
 • Дата: Недела, 23 Јуни 2013
 • Време: 11:30 – 12:30
 • Временски услови: сончево, 28 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина се наоѓаат базни станици за мобилна телефонија на операторите Т-мобиле, Оне и ВИП
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење во дворот на детската градинка каде би се очекувало максимално електромагнетно поле.
 • Kоефициент на изложеност: 3.37%
 • Вкупна густина на моќност: 8.101 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 1.748 V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}128{/gallery}