Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/116
Среда, 05 Ноември 2014 14:44

Станбена зграда ул. Васко Карангелевски бб Битола (Декорпод)

Оценете ја оваа вест
(1 Гласај)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 10.15 %

Заклучок: Од добиените резултати можи да се заклучи дека изложеноста на елктромагнетни зрачења е близу дест пати помала од максимално дозволената. Земајки во предвид дека деталните мерења се направени на место каде јачината на елктричното поле е најголема, во сите други точки кои гледаат кон базната станица јачината ќе биде помала особено на оние места (прв, втор кат) кои немаат оптичка видливост до базната станица.

 Поради близината на базната станица, целокупоното ниво на елктромагнетно зрачење потекнува од оваа базна станица.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Станбена зграда ул. Васко Карангелевски бб Битола (Декорпод)
 • Координати: N 41.0294133333 E 21.3148883333
 • Дата: Вторник, 04 Ноември 2014
 • Време: 12:00-12:55
 • Временски услови: сончево 12 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на станбената зграда на растојание од околу 60 –тина метри се наоѓа базна станица за мобилна телефонија на оператотот ВИП, монтирана на покривот од соседниот трговски центар „Кеопс“ на висина од околу 20 метри. Антенскиот систем е составен од три секторски антени од кои главниот сноп на една од антените е насочен кон западниот дел од зградата.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење на 5-ти кат од станбената зграда на западниот дел кој е најблиску до базната станица и скоро на иста висина каде би се очекувало максимално електромагнетно поле.
 • Kоефициент на изложеност: 10.15%
 • Вкупна густина на моќност: 75,427 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 5.332 V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати можи да се заклучи дека изложеноста на елктромагнетни зрачења е близу дест пати помала од максимално дозволената. Земајки во предвид дека деталните мерења се направени на место каде јачината на елктричното поле е најголема, во сите други точки кои гледаат кон базната станица јачината ќе биде помала особено на оние места (прв, втор кат) кои немаат оптичка видливост до базната станица. Поради близината на базната станица, целокупоното ниво на елктромагнетно зрачење потекнува од оваа базна станица.

Галерија

{gallery}116{/gallery}