Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/104
Петок, 13 Јуни 2014 15:35

Детска градинка с. Нераште Тетово

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 1.23 %

 

Заклучок: Бидејќи во близина на детската  градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење  и измерените вредности за јачината на електромагнетното поле се доста мали. Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка с. Нераште Тетово
 • Координати: N 42.10823667 E 21.10328
 • Дата: Среда, 11 Јуни 2014
 • Време: 11:50 - 12:30
 • Временски услови: сончево 29 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Детската градинка работи во склоп на основното училиште во с. Нераште и во нејзината околина нема доминантни извори на електромагнетно зрачење најблиските базни станици за мобилна телефонија се наоѓаат на растојание поголемо од 1 km.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 1.23 %
 • Вкупна густина на моќност: 0.734 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.526 V/m
 • Заклучок: Бидејќи во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење и измерените вредности за јачината на електромагнетното поле се доста мали. Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}104{/gallery}