Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/103
Понеделник, 09 Јуни 2014 09:46

Детска градинка „Поток“ ул. Иво Лола Рибар бб Тетово

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 6.72 %

Заклучок: Нај голем придонес кон вкупното ниво на зрачење потекнува од блиската базна станица за мобилна телефонија. Влијанието на другите извори е значително помало. Во скоро цел двор на градинката измеренето поле е помало од погоре прикажаното бидејќи нема оптичка видливост до базната станица. Само во близина на оградата на главната улица се измерени повисоки нивоа бидејќи само таму има оптичка видливост до базната станица за мобилна телефонија, но сепак вредностите се повеќекратно помали од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Поток“ ул. Иво Лола Рибар бб Тетово
 • Координати: N 42.01612 E 20.9742133333
 • Дата: Среда, 04 Јуни 2014
 • Време: 12:15 – 13:10
 • Временски услови: облачно 20С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка се наоѓа базна станица за мобилна телефонија која дава најголем придонес кон вкупното ниво на електромагнетно зрачење. Базната станица се наоѓа на зграда на околу 150 метри од градинката и на висина од околу 20 – тина метри. Помеѓу базната станица и градинката се наоѓа висока зграда која ги засенува електромагнетние бранови кои се емитуваат. Само покрај оградата на главната улица има точки со оптичка видливост. Над градинката на местото викано Кале на околу 1 km се наоѓаат 3 радиодифузни ФМ станици кои исто така се очекува да дадат значителен придонес кон вкупното ниво на електромагнетното поле.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 6.72 %
 • Вкупна густина на моќност: 20.592 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 2.786 V/m
 • Заклучок: Нај голем придонес кон вкупното ниво на зрачење потекнува од блиската базна станица за мобилна телефонија. Влијанието на другите извори е значително помало. Во скоро цел двор на градинката измеренето поле е помало од погоре прикажаното бидејќи нема оптичка видливост до базната станица. Само во близина на оградата на главната улица се измерени повисоки нивоа бидејќи само таму има оптичка видливост до базната станица за мобилна телефонија, но сепак вредностите се повеќекратно помали од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}103{/gallery}