Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/101
Петок, 30 Мај 2014 15:07

Детска градинка „Стара градинка“ ул. Бане Стефановски бб Тетово

Оценете ја оваа вест
(1 Гласај)

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 4.88 %

 

Заклучок: Нај голем придонес кон вкупното ниво на зрачење потекнува од блиската базна станица за мобилна телефонија. Влијанието на другите извори е значително помало. Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Стара градинка“ ул. Бане Стефановски бб Тетово
 • Координати: N 42.01017167 E 20.9774433
 • Дата: Среда, 28 Мај 2014
 • Време: 13:00 – 13:45
 • Временски услови: сончево 25 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка се наоѓа базна станица за мобилна телефонија која дава најголем придонес кон вкупното ниво на електромагнетно зрачење. Базната станица се наоѓа на станбена зграда на оклу 150 метри од градинката и на висина од околу 30 – тина метри.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 4.88 %
 • Вкупна густина на моќност: 11.427 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 2.076 V/m
 • Заклучок: Нај голем придонес кон вкупното ниво на зрачење потекнува од блиската базна станица за мобилна телефонија. Влијанието на другите извори е значително помало. Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}101{/gallery}