Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/100
Петок, 30 Мај 2014 14:57

Детска градинка „Тетекс 1 и 2“ ул. Браќа Миладиновци бб Тетово

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 3.25 %

Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Тетекс 1 и 2“ ул. Браќа Миладиновци бб Тетово
 • Координати: N 41.99795 E 20.9723983333
 • Дата: Среда, 28 Мај 2014
 • Време: 12:00 – 12:45
 • Временски услови: сончево 25 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Најблиските базни станици за мобилна телефонија се наоѓаат на растојание од околу 300 до 350 метри поставени на покривот од стамбена зграда на висина од околу 35 метри. Исто така голем придонес кон вкупното ниво на електромагнетно зрачење ќе имаат и предавателите за дигитална телевизија (DVB-T).
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 3.25 %
 • Вкупна густина на моќност: 4.383 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 1.285 V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}100{/gallery}